Алпинистът Атанас Скатов представи книгата си Манаслу. Душата на планината. Тя

...
Алпинистът Атанас Скатов представи книгата си Манаслу. Душата на планината. Тя
Коментари Харесай

Атанас Скатов събира записки и снимки от свои експедиции на осемхилядници в книги-албуми

Алпинистът Атанас Скатов показа книгата си " Манаслу. Душата на планината ". Тя е първата от поредицата " Над 8000 метра ", в която Скатов споделя за своите експедиции, в които е изкачил към този момент шест осемхилядника. През идващия месец той отпътува за следващ път за Хималаите в опит да изкачи следващия от 14-те най-високи върхове на планетата. 
Книгата съдържа първата част от дневниците на Скатов от неговия план за скоростно нанагорнище на 14-те осемхилядника, или т.нар.хималайска корона, което той реализира на веган режим - без консумация на храна от скотски генезис. Книгата носи името на върха Манаслу и превода му от санскрит - " душата на планината ". 
Записките на Атанас Скатов са съпроводени от богат снимков материал и трансформират изданието в книга-албум. 

" Когато ти е доста мъчно - освен физически, а най към този момент и душевен и си казваш: " Повече в действителност няма да отивам на тези експедиции "... Обаче като слезеш долу, като се възстановиш, си казваш: " Не беше чак толкоз неприятно. Поне още един път, най-малко на още една експедиция да отида ", показа Скатов пред " Хоризонт ".

Репортаж на Таня Иванова слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР